Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، بانوان جامعه با تشکیل حدود نیمی از جمعیت کشور دارای توانایی‌های زیادی بوده که با وضعیت کنونی کشور و تحریم‌ها قطعاً توجه و فعال کردن این ظرفیت بزرگ می تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در اشتغال و رشد توسعه اقتصادی جامعه داشته باشد.

در گذشته زنان و مادران ما علاوه بر کار در خانه فعالیت‌هایی مانند فرش‌بافی، دامداری و یا کشاورزی داشتند و به نوعی به عنوان یک کارآفرین در کاهش هزینه‌ها، افزایش درآمد خانواده و اقتصاد جامعه نقش‌آفرین باشند که به مرور زمان کارآفرینی زنان از فضای خانه به متن جامعه وارد شد به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نقش زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تولیدی پررنگ‌تر از گذشته شد و فضا برای رشد زنان فراهم‌تر شد، هر چند که تا رسیدن به حد مطلوب و جایگاه واقعی زنان لازم است این روند نمود بیشتری پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبور از این جاده پرپیچ‌وخم شجاعت می‌خواهد

در شرایط کنونی جامعه ما که وضعیت اقتصادی چندان مطلوب نبوده و تورم و گرانی، معیشت خانواده‌ها را با چالش‌هایی روبرو کرده سرپرست خانوار بودن برای یک مرد در جامعه ما راه سختی است چه برسد که سرپرست خانوار یک زن باشد یقیناً این سختی‌ها برای او چند برابر می‌شود اما گاهی جبر روزگار سبب شده تا زنانی که در هزار توی مشکلات جامعه یک زندگی غیرتمندانه را انتخاب کردند با اعتماد به قابلیت‌های خود به این باور برسند که توانایی انجام کارهای بسیار بزرگ را دارند.

شیرزنان با غیرت ایرانی به عنوان قشری توانمند، پرتلاش و نوآور توانسته‌اند با مسؤولیت‌پذیری و پشتکار خود در حوزه کارآفرینی نقش مؤثری با ایجاد اشتغال در توسعه اقتصادی کشورمان ایفا کنند اما کارآفرینی و شروع یک کسب و کار در جامعه برای زنان ما با مشکلات و چالش‌های زیادی روبرو است.

مرضیه حسین زاده یکی از هزاران بانوی سرزمین ما است که تحت تأثیر جبر روزگار و سختی‌های زیاد قرار گرفته اما هرگز تسلیم نشده اگر دیروز بر زمین افتاده بود امروز مشکلات از او انسانی قوی‌تر و با اعتماد به نفس بالاتری ساخته تا از بلند شدن و حرکت کردن دوباره نترسد از دردها و رنج‌هایش کمک گرفته تا به خواسته‌هایش برسد این شد که امروز توانسته شجاعانه در جاده پرپیچ‌وخم کارآفرینی ورود کند و به موفقیت برسد.

مقروض شدن کارآفرین دروغگو

این بانوی رحیم آبادی نداشتن شغل و استقلال مالی را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های خود پس از سرپرست خانواده شدن بیان کرد و افزود: به عنوان یک مادر دغدغه زیادی جهت فراهم ساختن یک زندگی خوب برای دخترم داشتم اما تلاش‌های من با خیاطی کردن، بسته‌بندی ادویه‌جات، ساخت وسایل تزئینی و مانند اینها به نتیجه نرسید فشارهای زندگی به اندازه‌ای پیش رفت که گاهی قدرت خرید حتی یک بیسکوئیت را برای دخترم نداشتم مجبور بودم به بچه دروغ بگویم که چون موقع برگشت مغازه بسته بود نتوانستم برایش خوراکی بگیرم فشار مشکلات مالی تا این حد زیاد بود بنابراین مجبور بودم به دنبال شغلی باشم که درآمد پایدارتری برایم فراهم کند و از طرفی هم مسئله نگهداری و رسیدگی از دخترم بود، بنابراین با تحقیقاتی که در اینترنت و فضاهای مجازی داشتم به فکر راه‌اندازی کارگاه تولید میوه‌های خشک در منزل افتادم.

این بانوی کارآفرین ادامه داد: برای شروع کار یک سرمایه‌ای نیاز بود اما من چیزی نداشتم در این ایام با مؤسسه حامیان مهر رحیم آباد که حدود ۵۰۰ عضو زن سرپرست خانوار دارد آشنا شده بودم با حمایت‌های این مؤسسه توانستم از بهزیستی یک وام چهار میلیونی بگیرم ۶ میلیون از جای دیگر قرض کردم تا توانستم یک دستگاه میوه خشک کنی کوچک تهیه کنم.

ارتقای مهارت و افزایش کیفیت گامی در رقابت با سایر تولیدکنندگان

این کارآفرین رحیم‌آبادی کارش را ابتدا از منزل شروع کرد با استفاده از کلاس‌های مجازی و کمک از افرادی که در این حوزه فعالیت داشتند مهارت‌های خودش را در تولید میوه خشک بالا برد و تلاش کرد با افزایش مهارت و بالا بردن کیفیت محصولات  خود بتواند با سایر تولید کنندگان رقابت کند.

با تولید میوه‌های خشک بحث بازاریابی و فروش محصولات مطرح بود که حسین‌زاده در این خصوص می‌گوید: خودم مغازه به مغازه برای معرفی محصولات تولیدی می‌رفتم چون تولید میوه خشک یک کار جدید و نویی است ابتدا فروش زیادی نداشتم اما به مرور که جلو رفتم مهارت و تخصص لازم برای بالا رفتن کیفیت محصولاتم را بیشتر پیدا می‌کردم این بود که هر کسی برای بار اول از تولیدات ما می‌خرید مشتری می‌شد، خدا رو شکر پس از گذشت چهار سال امروز فروش محصولاتم خیلی خوب شده نه تنها در سطح شهرستان رودسر و استان گیلان بلکه به استان‌های دیگر و حتی خارج از کشور هم فرستاده شده است.

وی با اشاره به استقبال مصرف‌کنندگان از محصولات تولیدی و انگیزه گرفتن برای گسترش و ارتقای کارش گفت: آرام آرام به فکر گسترش و ارتقای کار افتادم این بار توانستم از بهزیستی ۵۰ میلیون وام بگیرم با این پول انباری منزلم را تعمیر و آن را به یک کارگاه تبدیل کردم و به مرور توانستم تجهیزات کارگاهم را فراهم کنم که امروز در این کارگاه بیش از ۷۰ نوع محصول از انواع میوه‌های خشک، گیاهان دارویی، پودرهای ادویه، حبه‌های خرما و لواشک و ترشک که می‌توانند به عنوان یک میان وعده سالم برای بچه‌ها و خانواده‌ها مورد استفاده قرار گیرد تولید و به فروش می‌رسد.

این بانوی رحیم‌آبادی به قامت یک مرد با به دوش کشیدن بار مسؤولیت زندگی از نیاز برای معاش برخاست و توانست فعل خواستن را به خوبی صرف کند، با وجود فراز و نشیب‌های بسیار در مقابل مشکلات و فشارها عقب‌نشینی نکرد و با توکل به خدا، پشتکار و ریسک‌پذیری ایده‌های خود را اجرایی و امروز به عنوان یک کارآفرین موفق در سطح منطقه مطرح است کارش آنقدر گسترش یافته که به تنهایی قادر به پاسخگویی تقاضاهای مشتری نیست و تعدادی از زنان سرپرست خانواری که عضو مؤسسه حامیان مهر رحیم آباد هستند در کارگاه تولیدی‌اش با او همکاری می‌کنند و خوشبختانه برای بیش از ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فرصت شغلی ایجاد شده است.

آرزوی مادرانه برای شادی کودکانی که رنج می‌کشند

بانویی که چندی قبل با مشکلات مالی فراوان دست و پا می‌زد و از فراهم کردن حداقل‌ها برای دختر خردسالش ناتوان بود امروز توانسته با اعتماد به نفس و باور به توانایی‌هایش برای کنترل زندگی خود تصمیم‌سازی کند و شجاعانه قدم بردارد و روی پاهای خود بایستد، از دردها و رنج‌هایش فرصتی بسازد و با راه‌اندازی کسب‌وکارش هر چند محدود اما موفق، سفره‌ای پهن کند تا خانواده‌هایی که وضعیت مشابه روزگار گذشته او را دارند هم از این سفره بهره‌مند شوند.

حسین‌زاده با اشاره به اینکه تعدادی از زنان سرپرست خانواری که عضو مؤسسه حامیان مهر رحیم‌آباد هستند در کارگاه تولیدی‌اش فعالیت می‌کنند، با مهربانی از آرزوهایش گفت: دوست دارم آن قدر کارم گسترش پیدا کند تا با مشغول به کار شدن زنان سرپرست خانوار بیشتری در این کارگاه، خانواده‌های زیادتری به درآمد برسند و خوشحال باشند که می‌توانند نیازهای زندگی‌شان را تأمین کنند همان‌طور که خودم دوست دارم دخترم شاد و خوشبخت زندگی کند همیشه آرزو می‌کنم تمام کودکان سرزمینم با شادی زندگی کنند مبادا محرومیت که آفتی است برای خانواده‌ها سبب شود تا کودکی در وضعیت سخت و رنج آور بزرگ شود.

بانوی مهربانی که دوست دارد به بانوان دیگر کمک کند

بانوی کارآفرین رحیم‌آبادی در خصوص چگونگی توانمند کردن خانواده‌های بیشتر و محقق کردن رویاهایش گفت: این کارگاه تولیدی ظرفیت ایجاد اشتغال برای افراد بیشتر را دارا است اما در این مسیر به حمایت‌های مسؤولان امر نیز نیازمندم تا بتوانم با گسترش و ارتقای کارگاه تولیدی‌ام زنان سرپسرست خانوار بیشتری را صاحب شغل کنم.

کد خبر 685064 منبع: فارس برچسب‌ها کارآفرینی زنان سرپرست خانوار زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کارآفرینی زنان سرپرست خانوار زنان زنان سرپرست خانوار کارگاه تولیدی کارگاه تولید عنوان یک خانواده ها رحیم آبادی تولید میوه یک کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۰۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران افتتاح شد
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • روز پسر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / روز پسر ۱۴۰۳ کی است؟
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!